IIS (deemed to be University) Jaipur DEEKSHARAMBH - 2022-23 Orientation Schedule Undergraduate Courses

DAY 1 - 24th August 2022, Wednesday

Venue: IIS Auditorium, Kshipra Path, Mansarovar, Jaipur				
Time	Session	Presenters	Duration	
9:30am-10:00am	Parents Orientation	Prof. Sharad Rathore Chief Protocol Officer	30 Minutes	
10:00am	Welcome (Tika Moli)			
10:15am-10:30am	 University Prayer An Introduction to IIS (deemed to be University) Jaipur 			
10:30am-10:40am	Welcome Address	Dr. Ashok Gupta Chancellor	10 Minutes	
10:40am-10:50am	Deeksharambh Preparing for Transition: Commencement 2022	Prof. T.N. Mathur Vice Chancellor	10 Minutes	
10:50am-11:20am	Systems and Operations	Dr. Raakhi Gupta Rector & Registrar	30 Minutes	
11:20am-11:30am	Introduction to Microsoft Teams	Dr. Anubha Jain	10 Minutes	
11:30am-11:50am	Ice breaking session		20 Minutes	
11:50am-12:30pm	Motivational Talk		40 Minutes	
12:30pm-1:15pm	Announcements & Transit to IISU Campus		45 Minutes	
1:15pm-1:45pm	Refreshments		30 Minutes	
1:45pm-2:15pm	Campus Visit		30 Minutes	
2:15pm onwards	Bus Route Setting			

DAY 2 - 25th August 2022, Thursday

Venue: IIS Auditorium, Kshipra Path, Mansarovar, Jaipur				
Time	Session	Presentation by	Duration	
9:30am-10:00am	Assessment and Evaluation	Prof. Nisha Yadav Controller of Examinations	30 Minutes	
10:00am-10:15am	Mentor Mentee	Dr Ila Joshi	15 Minutes	
10:15am-10:45am	Faculty at a Glance	Prof. Sharad Rathore Chief Protocol Officer	30 Minutes	
10:45am-11:00am	Extra and Co-curricular Activities	Dr. Radhika Sharma	15 Minutes	
11:00am-11:20am	COSD Courses and BEC	Dr. Rimika Singhvi	20 Minutes	
11:20am-11:35am	Preparatory classes for Civil Services	Ms. Ridhsidh Singh	15 Minutes	
11:35am-11:50am	Counseling and Career Development Centre	Dr. Monica Sharma	15 Minutes	
11:50am- 12:35 pm	Transit to IISU Campus		45 Minutes	
12:35pm-1:00pm	TimetableArts & Social ScienceCommerce & ManagementScience	Dr Radhika Sharma	25 Minutes	
1:00pm-3:15pm	Visit to respective Department:	Classes as per Time Table	•	
3:15pm onwards	Bus Boarding			

IIS (deemed to be University) Jaipur DEEKSHARAMBH - 2022-23 Orientation Schedule Undergraduate Courses

Day 3 – Day 15 **Venue: IIS (deemed to be University) Gurukul Marg, SFS, Mansarovar, Jaipur**

Day 3 - 26th August 2022, Friday

Time	Session	Coordinator	Mode / Venue
8:00 am – 9:30 am	Morning Batch Students – Classes as per Time Table		
9:30 am - 10:00 am	Physical Activity: Flash Mob	Dr Himangini Rathore	PHYSICAL (IISU Back Lawns)
10:00 am -10:30m	Interaction with Student Council	Dr Manisha Patni	PHYSICAL (IISU Back Lawns)
10:30 am onwards	Classes as per Time Table		

Day 4 - 27th August 2022, Saturday

Time	Session	Coordinator	Mode / Venue
8:00 am – 9:30 am	Morning Batch Students – Classes as per Time Table		
9:30 am - 10:00 am	Physical Activity: Zumba	Dr. Renu Shungloo	PHYSICAL (IISU Back Lawns)
10:00 am -10:30 am	Interaction of Mentees v Mentors*	PHYSICAL	
10:30 am onwards	Classes as per Time Table		

^{*} Information about the meeting venues is available on the University website.

Day 5 - 29th August 2022, Monday

Time	Session	Coordinator	Mode / Venue	
8:00 am – 9:30 am	Morning Batch Students – Classes as per Time Table			
9:30 am - 10:00 am	Physical Activity - YOGA	Dr. Renu Shungloo	PHYSICAL (IISU Back Lawns)	
10:00 am -10:30 am	Alumna Association — Bandhan	Dr. Shelja K. Juneja	PHYSICAL (IISU Back Lawns)	
10:30 am onwards	Classes as per Time Table			

Day 6 - 30th August 2022, Tuesday

Time	Session	Coordinator	Mode / Venue		
8:00 am – 9:30 am	Morning Batch Students – Classes as per Time Table				
9:30 am - 10:00 am	Talk: Body and Mind	Dr Himangini Rathore	PHYSICAL (IISU Back Lawns)		
10:00 am -10:30 am	Orientation - IIC & Incubation Centre	Dr Ritu Jain	PHYSICAL (IISU Back Lawns)		
10:30 am onwards	Classes as per Time Table				

Day 7 - 31st August 2022, Wednesday

Time	Session	Coordinator	Mode / Venue	
8:00 am – 9:30 am	Morning Batch Students – Classes as per Time Table			
9:30 am - 10:30 am	Orientation - Theatrical Society & Nukkad Natak Dr Aditi Khandelwal (IIS		PHYSICAL (IISU Back Lawns)	
10:30 am onwards	Classes as per Time Table			

Day 8 - 1st September 2022, Thursday

Time	Session	Coordinator	Mode / Venue	
8:00 am – 9:30 am	Morning Batch Students – Classes as per Time Table			
9:30 am - 10:30 am	Talent Hunt (Prior registration is mandatory Registration link - https://bit.ly/3PdOzl3)	Dr Shilpi Rijhwani	PHYSICAL (IISU Back Lawns)	
10:30 am onwards	Classes as per Time Table			

Day 9 - 2nd September 2022, Friday

Time	Session	Programmes	Coordinator	Mode / Venue
8:00am-9:30am		Morning Batch Students – C	lasses as per Tin	ne Table
9:30am-10:30pm		Commerce & Management B.Com., B.Com. (Hons), B.Com. (Hons) Prof., B.Voc., BBA		
10:45am-11:45am	NCC/ Sports	Arts & Social Sciences BA, BA (Hons), BA- B.Ed., B.Sc. (JDT), B.Sc. FD, BFA, BA(JMC)	Dr Renu Shungloo	PHYSICAL (Vinayak Hall)
12:00noon-1:00pm	·	Science B.Sc., B.Sc. (Hons),. B.Sc. (Hons) - H.Sc., Data Analytics, Forensic Science, B.ScB.Ed., BCA, B.ScM.Sc. (Int.)		,
		Classes as per Time Table		

Day 10 - 3rd September 2022, Saturday

Time	Session	Programmes	Coordinator	Mode / Venue
8:00am-9:30am		Morning Batch Students – Clas	sses as per Time	e Table
9:30am-10:30am		Commerce & Management B.Com., B.Com. (Hons), B.Com. (Hons) Prof., B.Voc., BBA		
10:45am-11:45am	Cultural	Arts & Social Sciences BA, BA (Hons), BA- B.Ed., B.Sc. (JDT), B.Sc. FD, BFA, BA(JMC)	Dr Manisha Patni	PHYSICAL (Vinayak Hall)
12:00noon-1:00pm		Science B.Sc., B.Sc. (Hons),. B.Sc. (Hons) - H.Sc., Data Analytics, Forensic Science, B.ScB.Ed., BCA, B.Sc M.Sc. (Int.)		,
		Classes as per Time Table		

Day 11 - 5th September 2022, Monday

Time	Session	Programmes	Coordinator	Mode / Venue
8:00am-9:30am		Morning Batch Student	ts – Classes as per	Time Table
9:30am-10:30am		Commerce & Management B.Com., B.Com. (Hons), B.Com. (Hons) Prof., B.Voc., BBA		
10:45am-11:45am	NSS	Arts & Social Sciences BA, BA (Hons), BA- B.Ed., B.Sc. (JDT), B.Sc. FD, BFA, BA(JMC)	Dr Sharad Rathore	PHYSICAL (Vinayak Hall)
12:00noon-1:00pm		Science B.Sc., B.Sc. (Hons),. B.Sc. (Hons) - H.Sc., Data Analytics, Forensic Science, B.ScB.Ed., BCA, B.ScM.Sc. (Int.)		
		Classes as per Time Table		

Day 12 - 6th September 2022, Tuesday

Time	Session	Programmes	Coordinators	Mode / Venue
8:00am-9:30am	SWAYAM –	Morning Batch Students	– Classes as per	Time Table
9:30am-10:30am	MOOCs and	Commerce & Management	Dr Chhavi Jain	PHYSICAL (Vinayak

	IIC-YI- YUVA	B.Com., B.Com. (Hons), B.Com. (Hons) Prof., B.Voc., BBA	Dr Mahima Rai	Hall)
10:45am-11:45am		Arts & Social Sciences BA, BA (Hons), BA- B.Ed., B.Sc. (JDT), B.Sc. FD, BFA, BA(JMC)		
12:00noon-1:00pm		Science B.Sc., B.Sc. (Hons),. B.Sc. (Hons) - H.Sc., Data Analytics, Forensic Science, B.ScB.Ed., BCA, B.Sc M.Sc. (Int.)		
		Classes as per Time Table		

Day 13 - 7th September 2022, Wednesday

Time	Session	Coordinator	Mode / Venue
8:00am-9:30am	Morning Batch Students – Classes as per Time Table		
9:30am-11:15am	Literary Activity – Debate (Prior registration is mandatory Registration link - https://forms.gle/jZBVuMdkJGv2gLk28	Dr. Princy Thomas	PHYSICAL (IISU Back Lawns)
11:15am onwards	Classes as per Time Table		

Day 14 - 10th September 2022, Saturday

Time	Session	Coordinator	Mode / Platform
10:30am-10:45am	Healthy Practices	Dr Roopam Kothari	Online / Microsoft Teams
10:45am-11:05am	Talk: Health and Nutrition	Dr Swati Vyas	Online / Microsoft Teams
11:05am- 11:25am	International cell	Dr Vijay Singh Rathore	Online / Microsoft Teams
11:25am-11:45am	Human Values	Dr Ankita Jain	Online / Microsoft Teams
11:45am-12:05pm	Environment Consciousness	Dr Charu Jhamaria	Online / Microsoft Teams

Day 15 - 31st August-7th September, 2022

Session	Mode / Venue
Department Orientation (UG & PG)	Physical / Respective Departments (The Department Orientation Schedule is available on the University website for information of the students)